Ingrediënten
- 6 appels
- 1½ eetlepel suiker
- Citroenrasp
- Citroensap
- Kaneel en krenten
- 1 kop suiker
- 1 kop zelfrijzend bakmeel
- 100 gram (koude) boter
Bereidingswijze
- Gebruik 7 briketten onder en 20 briketten boven op de Dutch Oven voor de te realiseren temperatuur.
- Verwarm de Dutch Oven eerst voor met een aantal briketten.
- Appels schillen en in kleine stukjes snijden.
- De 1½ eetlepel suiker, de citroenrasp, het citroensap, het kaneel en de krenten in een bakje mengen met de stukjes appel.
- Maak van het zelfrijzend bakmeel, de kop suiker en de boter een deeg.
- Het geheel goed door kneden.
- Het appelmengsel ongeveer 5 minuten in de Dutch Oven aanbakken met wat boter.
- Het deeg licht mengen met de appelstukjes en het geheel bakken op 180 graden, dit 30 tot 35 minuten.
Tip:
- I.p.v. appels kun je ook ander fruit gebruiken.
- Als het deeg te dik is, kun je een beetje water of melk toevoegen.