Dutch Oven easy apple crumble

Ingrediënten

  • 6 appels
  • 1½ eetlepel suiker
  • Citroenrasp
  • Citroensap
  • Kaneel en krenten
  • 1 kop suiker
  • 1 kop zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram (koude) boter

 Bereidingswijze

 -  Gebruik 7 briketten onder en 20 briketten boven op de Dutch Oven voor de te realiseren temperatuur.

-  Verwarm de Dutch Oven eerst voor met een aantal briketten.

  • Appels schillen en in kleine stukjes snijden.
  • De 1½ eetlepel suiker, de citroenrasp, het citroensap, het kaneel en de krenten in een bakje mengen met de stukjes appel.
  • Maak van het zelfrijzend bakmeel, de kop suiker en de boter een deeg.
  • Het geheel goed door kneden.
  • Het appelmengsel ongeveer 5 minuten in de Dutch Oven aanbakken met wat boter.
  • Het deeg licht mengen met de appelstukjes en het geheel bakken op 180 graden, dit 30 tot 35 minuten.

 Tip:

- I.p.v. appels kun je ook ander fruit gebruiken.

- Als het deeg te dik is, kun je een beetje water of melk toevoegen.