Gehaktbroodjes uit de Dutch Oven
Ingrediënten
- 500 gram worstvlees
- 500 gram rundergehakt
- 80 gram snelkookhavermout
- 70 gram Grill & stack saus
- 2 eieren, losgeklopt
- 2 theelepels worcestersaus
- ½ theelepel fijn tafelzout
Bereidingswijze
- Verwarm de Dutch Oven voor tot ongeveer 200 graden
(zie tip) - Meng alle ingrediënten in een kom en kneed ze goed door elkaar.
- Verdeel het mengsel in 10 a 12 gehaktbroodjes.
- Leg de gehaktbroodjes met enige tussenruimte op een bord of rooster met wat aluminiumfolie eronder halverwege de Dutch Oven.
- Laat ze in ongeveer 30 minuten gaar worden.
Tip
- Normaal gesproken gebruikt men voor braden meer warmte van boven dan van onderen voor het braden. De kolen liggen in een verhouding van ongeveer 1 op 3 onder de oven en op het deksel, de meeste op het deksel.
Bij dit recept betekend dit ongeveer 5 briketten onder en 15 briketten boven op de Dutch Oven.