Gehaktbroodjes uit de Dutch Oven

Ingrediënten

  • 500 gram worstvlees
  • 500 gram rundergehakt
  • 80 gram snelkookhavermout
  • 70 gram Grill & stack saus
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 2 theelepels worcestersaus
  • ½ theelepel fijn tafelzout

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de Dutch Oven voor tot ongeveer 200 graden
    (zie tip)
  • Meng alle ingrediënten in een kom en kneed ze goed door elkaar.
  • Verdeel het mengsel in 10 a 12 gehaktbroodjes.
  • Leg de gehaktbroodjes met enige tussenruimte op een bord of rooster met wat aluminiumfolie eronder halverwege de Dutch Oven.
  • Laat ze in ongeveer 30 minuten gaar worden.

 

Tip

  • Normaal gesproken gebruikt men voor braden meer warmte van boven dan van onderen voor het braden. De kolen liggen in een verhouding van ongeveer 1 op 3 onder de oven en op het deksel, de meeste op het deksel.
    Bij dit recept betekend dit ongeveer 5 briketten onder en 15 briketten boven op de Dutch Oven.