Kip à la Normande

(Voor 6 personen)

Ingrediënten

  • 800 gram kipfilet
  • 25 gram boter
  • 1 scheut calvados
  • 4 sjalotjes in stukjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bakje champignons in vieren
  • 1 flesje appelcider
  • 1 beker crème fraiche
  • 1 tablet kippenbouillon
  • 1 stevige appel
  • Peper en zout naar keuze

Bereidingswijze

In de Dutch Oven

Verwarm de Dutch Oven voor met een aantal briketten.  Gebruik tijdens het bakken 5 briketten er onder, en 15 briketten op de deksel. Meer warmte van boven dan van onder voorkomt aanbakken.

  • Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bestrooi ze met peper en zout.
  • Schil de appel en snij deze in grove stukken
  • Smelt de boter, voeg de kipfilet toe en bak deze bruin.
  • Schenk de calvados over het geheel.
  • Haal na 5 minuten de kipfilet er uit.
  • Bak de sjalotjes, de knoflook, de appel en de champignons voor ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de appelcider, de crème fraiche en het tablet kippenbouillon toe.
  • Doe de kipfilet in de Dutch oven en laat dit 20 minuten stoven met de deksel er op.

 Dit gerecht is lekker met gebakken aardappelen of rijst. Eventueel salade als groente.