Konijn in wijn (Voor 4 personen)
Ingrediënten
- 4 konijnenpoten
- 3 tenen knoflook (geplet of in grove stukken)
- 3 sjalotten in ringen of grove stukken
- 2 bouillonblokjes oplossen in 400 ml rode wijn
- 1 winterwortel in grove stukken
- 2 laurierbladen
- 1 takje rozemarijn
- 3 tomaten (in grove stukken)
- Zout en peper
- 1 prei
- 1 pastinaak
- Olie of roomboter
Bereidingswijze
- Verhit de olie of boter in de Dutch Oven
- Wrijf het konijn licht in met peper
- Bak de konijnenpoten aan tot ze bruin zijn
- Voeg alle groenten toe
- Los de bouillonblokjes op in de rode wijn, en voeg deze toe
- Voeg de kruiden bij het geheel
- Voeg naar smaak zout toe
- Doe de deksel op de pan en laat deze sudderen totdat het konijn zacht en gaar is
Tip
- Neem de tijd…(slow cooking)
- Voor het opdienen de laurier en rozemarijntak verwijderen
- Opdienen met (zelfgemaakt) brood