Konijn in wijn (Voor 4 personen)

 Ingrediënten

  • 4 konijnenpoten
  • 3 tenen knoflook (geplet of in grove stukken)
  • 3 sjalotten in ringen of grove stukken
  • 2 bouillonblokjes oplossen in 400 ml rode wijn
  • 1 winterwortel in grove stukken
  • 2 laurierbladen
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 tomaten (in grove stukken)
  • Zout en peper
  • 1 prei
  • 1 pastinaak
  • Olie of roomboter

 

Bereidingswijze

  • Verhit de olie of boter in de Dutch Oven
  • Wrijf het konijn licht in met peper
  • Bak de konijnenpoten aan tot ze bruin zijn
  • Voeg alle groenten toe
  • Los de bouillonblokjes op in de rode wijn, en voeg deze toe
  • Voeg de kruiden bij het geheel
  • Voeg naar smaak zout toe
  • Doe de deksel op de pan en laat deze sudderen totdat het konijn zacht en gaar is

 Tip

  • Neem de tijd…(slow cooking)
  • Voor het opdienen de laurier en rozemarijntak verwijderen
  • Opdienen met (zelfgemaakt) brood