Pizza uit de Skillet

Ingrediënten Pizza deeg

(4 pizza’s)

  • 500 gram bloem
  • 1 zakje gist
  • ½ eetlepel zout
  • 6 eetlepels (olijf) olie
  • ½ eetlepel suiker
  • 300 ml. Water

Alle ingrediënten voor het deeg mengen en ongeveer 10 minuten kneden.

Het deeg een half uur laten rijzen.

 

Ingrediënten Pizza saus

  • 1 pakje / blikje gezeefde tomaten
  • Handje basilicum blaadjes
  • 1 eetlepel oregano
  • 3 teentjes knoflook
  • Zout
  • Peper
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 5 eetlepels water
  • 4 blikjes tomatenpuree
  • Eventueel ½ eetlepel suiker om de (eventuele) zure smaak af te zwakken.

 

Garnering

  • Paprika
  • (Rode) ui ringen
  • Champignons
  • Geraspte kaas
  • Salami
  • Tomaat
  • Stukjes ham
  • Mozzarella kaas
  • Ansjovis
  • Wat je zelf lekker vindt…

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de Skillet voor tot (ongeveer) 200 graden.
    (zie tip)
  • Maak het deeg zoals hierboven beschreven.
  • Verdeel het deeg in bolletjes en rol deze uit met een deegroller op het bakpapier, tot het formaat van de Skillet.
  • Besmeer de pizzabodem met de saus.
  • Beleg de pizza met ingrediënten naar keuze.
  • Leg de pizzabodem inclusief bakpapier in de skillet.
  • Bak de pizza in de Skillet met het deksel erop.

    Let op! De pizza’s zijn in een paar minuten klaar.

 

Tip

  • 5 Briketten onder en 15 briketten boven
  • Gebruik bakpapier in de Skillet.